Ocijenite djevojku:

3


Ostale cure »

Alu stolarija - Aluminijska stolarija - Alu profili za prozore i vrata

Alu stolarija - Aluminijska stolarija - Alu profili za prozore i vrata Razvoj aluminijskih profila je oduvijek bio korak ispred svi ostalih. Prednosti aluminijskog prozora su u postojanosti oblika, što je posebno važno kod velikih prozora te također u postojanosti na utjecaje atmosferlija. Aluminijski prozori ne stare od utjecaja vremenskih prilika i laki su za održavanje.

Kada kupujete aluminijski prozor, vodite računa da Vam se u grijane prostore ugrađuje aluminijski profil sa termičkim mostom. Taj termički most je poliamid koji dijeli vanjski i unutarnji dio profila i na taj način ne prenosi toplinu, s vanjske na unutarnju stranu, tako da neće doći do rošenja po profilu i staklu.

Aluminijski profili su nezamjenjivi kad su u pitanju boje, koje mogu biti u svim bojama i nijansama. Obrade profila po boji odabiru se po RAL karti postupkom plastifikacije ili eloksiranjem gdje se mogu dobiti nijanse zlatne, smeđe ili boje prirodnog aluminija. Postupkom plastifikacije moguće je dobiti stolariju u imitaciji drveta u nekoliko vrsti boja drveta i godova.

Aluminijski profili su odlični za unutarnje pregrade i vrata, gdje se koriste profili bez termičkog mosta.
Ulazna vrata i stijene izrađuju se obavezno iz aluminijskih profila što zbog svoje čvrstoće daju veliku trajnost i neće trebati dodatno servisiranje.

Aluminijski profili koriste se za aluminijske staklene fasade. Aluminijska fasada je kombinacija konstrukcijskih aluminijskih profila i stakla. U određenim uvjetima, te fasade isključuju potrebu za drugim materijalima, poput cigle, betona ili žbuke. Vizualnim doživljajem koji pružaju, kao i funkcionalnošću, te brzom i jednostavnom montažom, aluminijske su fasade postale nezaobliazni dio svake moderne poslovne i privatne građevine

Stakleni plašt/SPYDER je sistem staklenih ploha, kod kojih se pričvršćenje stakla izvodi “INOX” držačima sa ili bez podkonstrukcije.
Dvostruka fasada je fasada sa dvije odvojene fasade što omogućuje maksimalnu toplinsku i zvučnu zaštitu. Fasade su odmaknute ventiliranim međuprostorom po potrebi ispunjenim zaštitnim žaluzinama ili sa hodnom stazom za servisiranje i pranje fasada. Ovim kombinacijama postiže se vrhunska toplinska i zvučna zaštita, a istovremeno maksimalan ulaz dnevnog svjetla.
Strukturalne fasade su sustav fasada bez vidljivih aluminijskih nosivih profila. Fasada se izvodi tehnikom lijepljenja stakla na aluminijske profile. Tako izvedene staklene fasade odlikuju se modernim i atraktivnim izgledom.
Polustrukturalne fasade su sustav fasada sa naglašenim sljubnicama sa minimalnom širinom vidljivog aluminijskog profila po obodu krila. Ostakljenje je sa reflektirajućim IZO staklom, a uz staklo moguće je upotrijebiti i neke druge materijale, npr. tanko stijene panele.
Kontinuirane fasade su sistem fasada sa vidljivim aluminijskim profilima, koji slijede aluminijski raster a daju mogućnost različite izvedbe vanjskog profila uz naglašenu horizontalnost i vertikalnost. Za zadovoljenje arhitektonskih zahtjeva i potpune funkcionalnosti kontinuirane fasade daju mogućnost ugradnje različitih prozorskih sustava.
Kazetirane fasade je sustav fasada od kazetiranih tankih panela (4 – 6 mm širine) ili od aluminijskog lima. Izvode se kao samostalna fasadna konstrukcija ili u kombinaciji sa drugim fasadnim sustavima postavlja se na zid ili na podkonstrukciju
Unutarnje pregradne stijene mogu biti fiksne, a u stijene se mogu projektirati i vrata, klizna, zaokretna ili mimokretna.

http://www.pugb.hr/
 

Video

Ostale novosti