Ocijenite djevojku:

3.9


Ostale cure »

Tehnika rušenja zgrade: Kat-po-kat

Tehnika rušenja zgrade: Kat-po-kat Pogledajte zanimljiv video koji prikazuje novi sustav rušenje velikih zgrada u samom centru grada. Početak rušenja zgrade ne počinje miniranjem prizemlja kako se to nekad činilo. Ovakvu tehniku potrebno je naravno razraditi prije početka građenja. U ovoj tehnici rušenjem se uvijek počinje od prizemlja i to za svaki kat opet od prizemlja.

Prvo se oslabađaju zidovi koji se vežu sa nosivim stupovima, te se uklanjaju sve pregrade na toj etaži. Cijela zgrada nosi se na nekoliko čeličnih stupova koji se zatim kompjuterskim upravljanjem spuštaju u zemlju. Postupak se ponavlja sve do zadnje etaže. Ovaj prizor propadanja zgrade u zemlju zanimljivo je gledati iz daleka, i ostavlja dojam propadanja zgrade u zemlju. 

Prednost ovakvog postupka je do 20% uštede vremena kod realizacije rušenja. Uvelike se smanjuje zagađenje okoliša, jer se ovim postupkom reciklira gotovo sam materijal. Neki se ugrađeni elementi mogu čak iskorisiti i ponovno ugrađivati. Pogledajte video!

Video

Ostale novosti